Blog Details

blog

Top Nasveti za Ugoden Najem Avtomobila: Prihranite na Vašem Naslednjem Potovanju!

Najem Ugoden Najem Avtomobila vam lahko spremeni življenje, a cena je velika stvar. Najti morate cenovni razred, ki je kakovosten in dostopen. Ta blog vam bo pomagal najti poceni najem avtomobilov, tako da boste zadovoljni s kakovostjo in cenovno dostopnostjo svojih možnosti.

Rastoči stroški najemnin Ugoden Najem Avtomobila:

Največja skrb večine ljudi pri najemu avtomobila je cena. Cene najema avtomobilov so se v zadnjem desetletju dvignile. Cene najema avtomobilov so se od leta 2020 do 2022 povečale za skoraj 50 %, kažejo nedavni podatki ameriškega urada za statistiko dela. To ni omejeno samo na regijo - to se dogaja po vsem svetu. Če ste že kdaj najeli avto v Evropi, boste vedeli, da se cene lahko zelo razlikujejo od ene države do druge – tudi od mesta do mesta.

Zakaj so cene najema avtomobilov tako visoke? Ti vključujejo več dejavnikov:

1. Motnje v dobavni verigi: Številna podjetja za najem avtomobilov so med pandemijo COVID-19 razprodala veliko svojih voznih parkov. Zdaj, ko so se potovanja nadaljevala, se trudijo obnoviti svoje flote zaradi težav s SCM.

2. Vpliv in gospodarske spremembe: Globalna inflacija je tudi v mešanici. Cena mora pokriti tudi povišanje goriva, vzdrževanja, zavarovanj poleg osnovnih stroškov najema.

3. Sezona in povpraševanje: Cene se dvignejo med glavnimi sezonami, kot so počitnice, poletje ali kateri koli drug čas, ko so veliki dogodki. To posledično spodbuja trg, saj je na trgu le malo najemnin, ki bi zadovoljile veliko povpraševanje.

To so razlogi, zakaj je težko najti ugodno najemnino. Zdaj že veste, kako se tečaji spreminjajo vsak dan, včasih pa tudi po urah ali celo minutah. Boleče je, ker čutiš, da si prepuščen na milost in nemilost trga.


Agitate: Najem avtomobila: Primer visoke najemnine


Zdaj pa se pogovorimo o tem, zakaj bi vas morala visoka cena najema avtomobila motiti kot končnega uporabnika. Vsi vemo, da na družinskem potovanju šteje vsak dodaten dolar. Namesto da bi se veselili dopusta, se znajdete pod stresom, ko poskušate prihraniti denar za hrano, stanovanje in zdaj zelo drag avto.

Recimo, da se želite odpraviti na izlet v Slovenijo. Najdete cenovno ugodne lete in najamete nastanitev, vendar takoj, ko pride do najema avtomobila, gre vse v vodo. Tedenski najem avtomobila srednje velikosti vas bo stal več kot 400 € brez dodatnih stroškov za zavarovanje, dnevnice in gorivo. Tu se boste morda počutili, kot da bi se želeli odločiti za nižjo porabo goriva/uvodno polnitev avtomobila srednjega razreda od pričakovane ali skrajšati celotno potovanje.

Toda problem visokih najemnin avtomobilov se tu ne ustavi. Tudi drugi čutijo bolečino in to so poslovni ljudje, ki potujejo na sestanke, in drugi, ki potrebujejo začasno vozilo, ker je njihovo vozilo na popravilu. V tem primeru vas jezi že vaše osebno vozilo v trgovini. Zadnja stvar, ki si jo želite, je, da porabite veliko za najem avtomobila za nekaj dni, da boste preživeli teden.

Druga pogosto spregledana podrobnost je, da ta podjetja, ko poslujejo, naložijo tudi skrite stroške, ki vključujejo:

·Zavarovalno kritje, ki je včasih na voljo, vendar se človek vpraša, zakaj bi ga vzel, ker je že pokrito s kreditno kartico ali osebno avtomobilsko polico.

·  Dodatno polnjenje pogona, ki marsikoga preseneti.

·  Pristojbine za gorivo, ki se prištejejo k stroškom najema, ko nekdo vrne avto brez polnega rezervoarja.

Najem stane šokantno skrite pristojbine, ki mnoge najemnike avtomobilov ugrizne šele prepozno. Leta 2021 je poročilo o študiji primera, ki ga je objavila skupina za pravice potrošnikov Which? ugotovili, da jih je skoraj tretjina zavajala z dodatnimi stroški poleg stroškov najema avtomobila. To nas torej pripelje do povišane končne cene najemnine, kar izzove jezo in razočaranje. Drugi tako pogosti kot.


Rešitev: Kako do poceni avtomobila za najem:


Dobra novica, obstajajo načini, kako se temu izogniti in najeti cenejši avto. Tukaj je nekaj trikov za najem avtomobila, ki vam bodo dolgoročno pomagali prihraniti nekaj dolarjev.

1. Rezervirajte vnaprej

To ne bi smelo biti pametno, vendar vam lahko vnaprejšnje načrtovanje prihrani veliko denarja. Najem avtomobila je lahko tako nepredvidljiv kot leti, cene so višje, ko se bliža datum najema. Podatki podjetja Kayak kažejo, da lahko z rezervacijo najema avtomobila od enega do treh mesecev vnaprej prihranite do 15 %. Po raziskavi so bili tudi 25 % dražji.

Da bi bilo to resnično: v svoji študiji primera je Auto Europe ugotovil, da so stranke, ki so rezervirale najem avtomobila šest mesecev vnaprej, v povprečju plačale 20 % manj kot tiste, ki so rezervirale le sedem dni pred samodejnim prevzemom []* Odvoz? Pohitite in zaklenite ceno, dokler je še na voljo!


2. Uporabite orodja za primerjavo cen

In eno vaših najmočnejših orodij je primerjalno mesto za najem avtomobilov. Spletna mesta, kot je Rentalcars. Spletna mesta, kot so CarRentals,com, Kayak in Auto Europe, vam omogočajo primerjavo cen več podjetij za najem v enem trenutku. Dnevi, ko ste enega za drugim obiskovali spletno stran vsakega ponudnika, so minili, najboljšo ponudbo boste našli s svojega kavča.

Toda tukaj je nekaj: ne glejte samo dnevne najemnine na spletnih mestih za primerjavo. Zaradi teh stroškov se boste ustavili – skrite pristojbine, omejitve kilometrine in zavarovalno kritje bodo dodali vašo končno ceno.

V raziskavi Which? FT je tudi ugotovil, da je bila pogosta primerjava cen ponudb na najmanj treh platformah povezana s povprečnim prihrankom 35 € za 3 dni.


3. Bodite prilagodljivi s časom prevzema in oddaje

Lahko se zelo spremeni, odvisno od tega, kje najamete avto. Letališki najem avtomobila bo na primer vedno dražji zaradi letališkega udobja in doplačil. Če pa ste pripravljeni vzeti prevoz ali kratko vožnjo s taksijem do agencije za najem zunaj kraja, potem lahko veliko prihranite.Med številnimi primeri je Travel + Leisure poročal, da so najemniki, ki so zaradi najema odšli izven letališča, prihranili od 10 do 20 %. Posamezno to ni videti veliko, a če združimo vse druge dejavnike, ki smo jih omenili zgoraj, postane to ogromno.


4. Uporabite rabate in načrte zvestobe

To dobro deluje pri iskanju popustov prek korporativnih programov, nagrad s kreditnimi karticami in celo popustov na podlagi statusa pri članskih organizacijah, kot sta AAA ali AARP. Za pogoste potnike je lahko sodelovanje v programu zvestobe za najem avtomobila koristno, saj jim omogoča brezplačne nadgradnje in prednostno storitev ter nižje cene.

Na primer, Hertz Gold Plus Rewards ponuja 10–15 % popusta na osnovno obrestno mero in preskočite vrsto. Te se lahko seštejejo, če ste pogost najem avtomobila.


5.  Zavrnite nepotrebno zavarovanjece

Na okencu bodo podjetja za najem avtomobilov ponudila dodatno zavarovalno kritje za doplačilo. Morda je videti kot nujen dodatek, vendar je pogosto kritje, ki ga zagotavljajo ta vozila, že pokrito z vašim avtomobilskim zavarovanjem ali kreditno kartico. Pokličite svojega ponudnika zavarovanj in izdajatelja kreditnih kartic, preden ga najamete.

Pravzaprav je raziskava NerdWallet leta 2020 pokazala, da je 55 % strank kupilo zavarovanje na okencu, ko ga niso potrebovali. Prihranite lahko približno 10–30 € na dan, če zavrnete to zavarovanje, če ste že zavarovani.


6. Izogibajte se predplačniškemu gorivu

Isti zavarovalniški trik je na voljo tudi v obliki predplačniške možnosti goriva. Podjetje bo namesto vas napolnilo rezervoar, ko vrnete najeti avto, vendar vam za to zaračunajo precejšen peni. Večino časa bo ceneje, da greste sami natočiti na bližnji bencinski črpalki, preden odložite avto.

Glede na študijo Consumer Reports iz leta 2021 so vozniki, ki so izbrali predplačniško možnost goriva, plačali 15 % več za bencin kot tisti, ki so odšli iz kraja. To je nepotreben strošek, ki se mu lahko izognete, če ne izberete te možnosti.


7.  Čas za najem

Ne potujte na vrhuncu sezone, če lahko. Prazniki, vikendi in posebni dogodki bodo stali več. Cene sredi tedna so nižje (od torka do četrtka)

Glede na Expediino poročilo Potovalni trendi 2022 so bile najemnine, rezervirane sredi tedna, 10–15 % cenejše od rezervacij ob koncu tedna. Če lahko načrtujete okoli teh ur, boste veliko prihranili.


8.  Preglejte avto

Preden pritisnete na plin v svoji novi vožnji, seveda preverite avto. Posnemite fotografije ali videoposnetke kakršnih koli poškodb, ki so že tam. To vas bo zaščitilo pred zaračunavanjem škode, ki nikoli ne bi smela biti na vašem krožniku.

Skupina Avis Budget Group je ugotovila, da je bilo 25 % več strank, ki ob najemu vozila niso prijavile obstoječe škode, zaračunanih za popravilo, ko so avto vrnile. Zato si vzemite dodatnih 5 minut, da se pravilno sprehodite naokoli in opravite delo.


Kako se izognem skritim pristojbinam pri najemu avtomobila?


Tukaj je opisano, kako se izogniti dodatnim pristojbinam, dodanim vašemu računu za najem avtomobila.

1. Preberite tudi najemno pogodbo in preverite dodatne stroške, kot so dodatni voznik, pristojbina za mladega voznika ali pristojbina za zamudo pri vrnitvi.

2. Preverite zavarovalno polico, da boste vedeli, kaj je zajeto in kaj ne. Če že imate avtomobilsko zavarovanje ali kreditno kartico s kritjem za najem avtomobila, vam ni treba kupiti dodatnega zavarovanja podjetja za najem avtomobila.

3. Preverite politiko goriva, da se izognete likom zunanjih odvetnikov. Kakšni so pravilniki o gorivu za najem avtomobilov?

4. Preverite avto, preden se odpeljete, da vam ne bodo zaračunali obstoječe škode.

5. Vedno se pripravite na omejitev kilometrine, saj lahko prevelika poraba povzroči dodatne stroške. Če se nameravate veliko voziti, poiščite najete avtomobile z omejeno kilometrino.

6. Izognite se dodatnim stroškom za prepozno oddajo avtomobila.

7. Vsa ta vprašanja so neizogibna pri najemu avtomobila, še posebej pri najemu na letališču, ki običajno vključuje doplačila. Prihranite denar z najemom v hotelu in ne na letališču.

8. Bodite pozorni na dodatke, kot so GPS, otroški sedeži in pristojbine za dodatne voznike, saj vam jih lahko nekatera podjetja zaračunajo ob rezervaciji.

9. Končno preverite ponudbe in promocije; nekatere organizacije, ki jim pripadate, ali ugodnosti, ki jih nudi vaša kreditna kartica, lahko nudijo popuste pri najemu avtomobila.

10. Prepričajte se, da imate vse vključene cene, preden potrdite rezervacijo, da se izognete morebitnim nepričakovanim plačilom ob prevzemu avtomobila. Ti napotki vam bodo pomagali pri tem, da ni pomoči pri konjenju, ko gre za polirano .

sklep

Ugoden najem avtomobila pomeni poceni najem avtomobila v Sloveniji preko različnih ponudnikov. Od Škode Fabie do BMW X1, ki je na voljo pri teh podjetjih. Ponujajo prilagodljivost, urne in tedenske najeme, 24-urno podporo in dostavo. Vozniki lahko primerjajo najboljše tipe vozil, zavarovanja, omejitve prevoženih kilometrov in drugo, da najdejo najboljšo ponudbo. Mnoga podjetja vam nudijo tudi brezplačne vinjete za avtoceste. Skratka, če želite dobiti poceni najem avtomobila v Sloveniji, samo ocenite svoje potovalne potrebe, primerjajte cene in poiščite dodatke.